لوگو انگلیش کلینیک
تاثیر گیمیفیکیشن در یادگیری زبان انگلیسی

تاثیر گیمیفیکیشن در یادگیری زبان انگلیسی

03/10/26 13 دقیقه برای مطالعه 1887

گیمیفیکیشن (Gamification) چیست؟

به زبان ساده ، تعریف گیمیفیکیشن استفاده از عناصر طراحی بازی و اصول بازی در زمینه های غیر بازی است. به عنوان مثال ، اصول و مضامین درون بازی مانند به دست آوردن "امتیاز" مجازی یا ارز دیگر و تکمیل مجموعه ای از کارها یا فعالیت ها برای پیشرفت در سطح بعدی ، ممکن است در زمینه هایی غیر از بازی برای سرگرمی و تحریک زبان آموز استفاده شود. گیمیفیکیشن همچنین می تواند به عنوان مجموعه ای از فعالیت ها و فرایندها برای حل مشکلات با استفاده از ویژگی های عناصر بازی تعریف شود. در حالی که عناصر بازی معمولا جدید نیستند ، اما در زمینه های غیر بازی مانند وب سایت ها ، بازاریابی دیجیتال ، برنامه های سازمانی و حتی لیست کارهای مجازی و ابزارهای بهره وری به طور فزاینده ای رایج شده اند. یکی از رایج ترین زمینه های استفاده از گیمیفیکیشن در آموزش می باشد.

بنا به دلایلی ، گیمیفیکیشن به طور فزاینده ای در محیط های آموزشی مورد استفاده قرار می گیرد. به طور خلاصه ، گیمیفیکیشن "کارهای سخت را سرگرم کننده تر می کند" ، به انگیزه دانشجویان کمک می کند و آنها را بیشتر درگیر موضوع می کند.

 

نظریه گیمیفیکیشن در آموزش

نظریه گیمیفیکیشن در آموزش این است که فراگیران وقتی سرگرم می شوند، بهتر یاد می گیرند. بنابراین بازی های آموزشی طوری طراحی می شوند که علاوه بر سرگرم کنندگی، هدف خاصی را نیز دنبال کنند.

به دلیل ویژگی های اعتیاد آور بازی های ویدئویی که کودکان و بزرگسالان را مجذوب خود می کند ، طبیعی است که وقتی این عناصر مبتنی بر بازی روی مواد یادگیری اعمال می شوند ، نتایج مشابهی را در بر خواهند داشت.

گیمیفیکیشن در یادگیری شامل استفاده از عناصر مبتنی بر بازی مانند امتیازبندی امتیاز ، رقابت همسالان ، کار تیمی ، جداول امتیاز برای ایجاد تعامل ، کمک به زبان آموزان در جذب اطلاعات جدید و آزمایش دانش خود است. گیمیفیکیشن به طور گسترده ای در برنامه ها و دوره های خودآموز استفاده می شود  که نشان می دهد اثرات مثبت هیجان و سرگرمی حتی در آموزش بزرگسالان نیز دیده می شود. 

تکنولوژی در ا بعاد بسیاری از زندگی روزمره ما نفوذ کرده است - تغییر در نحوه زندگی ، خرید ، کار ، بازی ، غذا خوردن ، ملاقات با مردم و معاشرت با دیگران. بنابراین سیاست گذاران باید از مزایای بالقوه استفاده از تکنولوژی برای ساده سازی بار کاری معلمان به طور جدی بهره بگیرند و همین طور با استفاده از طراحی بازی های آموزشی، فرایند یادگیری را برای بزرگسالان و کودکان ساده و تاثیرگذار تر کن.

 

نمونه های GAMIFICATION

معلمان و والدین می توانند گیمیفیکیشن را به طرق مختلف در زمینه های موضوعی بی شماری اجرا کنند. اگرچه بسیاری از مدارس در حال حاضر از طریق کامپیور از برنامه ها و بازی های آموزشی استفاده می کنند ، اما همه این ها نباید محدود به فناوری باشند.

برخلاف یادگیری مبتنی بر بازی ، که شامل ساختن بازی های شخصی یا بازی های ویدئویی ساخت تجاری توسط دانش آموزان می شود ، گیمیفیکیشن صرفاً آوردن عناصر مبتنی بر بازی است که باعث محبوبیت این سیستم عامل ها شده و آنها را در فعالیت های دیگر کلاس (خانه) ادغام می کند.

برخی از نمونه های عناصر بازی که می توانند برای تعامل و ایجاد انگیزه در زبان آموزان استفاده شوند عبارتند از:

  • روایت
  • بازخورد فوری
  • سرگرم کننده
  • "یادگیری داربست" با چالش هایی که افزایش می یابد
  • تسلط (به عنوان مثال ، به صورت تسطیح)
  • شاخص های پیشرفت (به عنوان مثال ، از طریق نقاط / نشان ها / تابلوهای امتیازات ، که PBL نیز نامیده می شوند)
  • ارتباط اجتماعی
  • کنترل پخش کننده

 

كلاسي كه حاوي برخي از عناصر يا تمام اين عناصر باشد را مي توان يك كلاس "گيميزه" دانست.

 

بهترین بازی ها برای آموزش، مواردی هستند که تعامل پایدار ایجاد می کند ، نیازهای منحصر به فرد فراگیران را در نظر می گیرد و از کارهایی بیش از استفاده از امتیاز و سطح برای ایجاد انگیزه در بازیکنان استفاده می کنند. موثرترین سیستم های بازی سازی از عناصر دیگری مانند روایت و ارتباط با بازیکنان / زبان آموزان دیگر استفاده می کنند تا بتوانند بهتر مورد توجه زبان آموزان قرار بگیرند.

 

مزایای آموزش از طریق گیمیفیکیشن

استفاده از گیمیفیکیشن دارای مزایای اثبات شده بسیاری است ، مانند:

 

  • زبان آموزان احساس می کنند بر یادگیری خود مالکیت دارند
  • زبان آموزان در مواجهه با شکست اضطراب کمتری را تحمل خواهند کرند ، زیرا می توانند به سادگی دوباره تلاش کنند
  • سرگرمی بیشتر حین یادگیری
  • ایجاد کشش و جذابیت و  در نهایت پایداری روند یادگیری
  • یادگیری از طریق شاخص های پیشرفت قابل مشاهده خواهد شد
  • زبان آموزان ممکن است انگیزه ذاتی خود را برای یادگیری کشف کنند
  • زبان آموزان می توانند هویت های مختلف را از طریق آواتارها یا شخصیت های مختلف کشف کنند
  • زبان آموزان معمولاً در محیط های بازی راحت ترند ، بنابراین همواره مشتاق به یادگیری از این طریق هستند حتی بدون اینکه بدانند
  • ایجاد سطح تعامل و تمرکز بالاتر در بین زبان آموزان
  • ایجاد فرصتی برای تفکر خارج از چارچوب

 

در واقع محیط های یادگیری باید یادگیری فعال و انتقادی را تشویق کنند و نه یادگیری منفعلانه. بنابراین، یادگیری مبتنی بر بازی این محیط ایده آل را فراهم می کند تا زبان آموزان به شیوه ای بهتر و موثر تر مباحث را فراگیرند. بهترین بازی ها آن هایی هستند که به طور فعال فراگیران را درگیر خود می کنند ، به طوری که آن ها لذت کاوش و درک یک سیستم جدید را تجربه می کنند. بازی هایی که به خوبی طراحی شده اند ، به روش های مختلف و با استفاده از رسانه ها و سیستم عامل های مختلف ، می توانند حواس پرتی ها زبان آموزان را تا حد زیادی کاهش دهند و آن ها را به شیوه ای موثر درگیر کنند.. بازی ها می توانند به صورت بازی با کلمات ، بازی با زبان ، روایت و نقش آفرینی و همچنین سیستم عامل های دیجیتالی باشند. 

گیمیفیکیشن را می توان تقریباً در تمام سنین و سطح زبان استفاده کرد - از افرادی که مهارت های ابتدایی زبان را کسب می کنند ، تمرین مهارت شنیداری و گفتاری ، تا تقویت تفکر انتقادی و مهارت حل مسئله و همچنین توسعه مهارت های سواد دیجیتال (که به عنوان مهارت قرن 21 شناخته می شوند).

یکی دیگر از مزایای استفاده از  بازی در محیط یادگیری این است که زبان آموزان سریعاً خودمختاری پیدا می کنند و می توانند با حداقل استرس ، به راحتی خطاهای خود در بازی را اصلاح کنند. مسیر پیشرفت نیز مشخص است و فراگیران می توانند با سرعت مباحث را یاد بگیرند.

 

پیاده سازی گیمیفیکیشن در دروس آموزشی

1- تعامل زبان آموزان

اولین کاری که باید انجام شود این است که بحث در مورد گیمیفیکیشن را شروع کنیم ، از زبان آموزان بپرسیم که بازی های مورد علاقه آن ها چیست ، از چه دستگاه هایی استفاده می کنند ، چند بار بازی می کنند ، چگونه تعادل بازی را با سایر فعالیت های خارج از مدرسه برقرار می کنند. به صحبت های آنها علاقه نشان دهید و از اطلاعات برای استفاده در برنامه ریزی دروس بازی محور استفاده کنید و زبان آموزان را درگیر این روند کنید. قبل از مشخص کردن این که کدام یک از بازی ها توانایی آموزش را دارند و برای کلاس مناسب هستند (از سن و وسایل استفاده شده) از آن ها بخواهید لیستی از بازیهایی که انجام می دهند یا مایل به انجام آنها هستند را تهیه کنند. ابزارهای بازی دیجیتال به طور فزاینده ای در دسترس قرار دارند و بنابراین بهترین پلتفرم برای آموزش بازی محور هستند.

 

2- ساختار درس خود را بر اساس بازی تنظیم کنید

 به عنوان مثال، هنگامی که مدرسان قصد آموزش لیسنینگ در کلاس را دارند ، با استفاده از ویدیو یا فایل های صوتی ، دروس خود را طوری طراحی کنند که زبان اموزان را برای پاسخگویی و رسیدن به یک هدف بزرگتر وادار به گوش دادن کند. با این روش زبان آموزان به طور ناخودآگاه به دقت مطالب را گوش می دهند تا بتوانند اهداف بازی را دنبال کنند و به این طریق، عمیقا درگیر یادگیری می شوند و علاوه بر آن هرگز از کلاس و یادگیری خسته نمی شوند.

 

3- استفاده از بازی های دیجیتالی

بازی های دیجیتالی می توانند منابع بسیار خوبی برای تعامل و یادگیری در کلاس و همچنین خارج از کلاس باشند. مزیت استفاده از بازی های دیجیتال برای یادگیری این است که هر فرد می تواند به صورت شخصی و در هر مکان و زمانی بازی کند و نیازی به حضور مدرس و شرکت در کلاس نیست.

 

4- امتیاز دهی

امتیازدهی در بازی ها، موجب افزایش انگیزه و برانگیخته شدن حس رقابت در افراد می شود. بنابراین، استفاده از امتیاز در فرایند بازی های می توانند کشش و جذابیت بازی را بیشتر کند و زبان آموزان را ترغیب به رقابت و یادگیری بیشتر کند.

 

ویژگی های یک بازی آموزش مفید

معلمان هنگام برنامه ریزی برای استفاده از بازیها در کلاس باید موارد زیر را در نظر بگیرند:

 

  • داشتن اهداف مشخص زبانی در برنامه ریزی درس
  • اطمینان از بسیاری از تعاملات سازنده
  • اجازه دادن به عناصر خودمختاری دانش آموزان در هنگام ایجاد و انطباق قوانین برای حل مشکلات
  • بازخورد دادن در مورد زبان در چندین نقطه از درس
  • اجازه دادن به چندین فرصت برای انجام بازی
  • دور شدن از بازی غالب رقابتی

 

کلام آخر

با توجه به مزایای بسیاری که آموزش بازی محور دارد، استفاده از آن به عنوان یک شیوه نوین و دوری از روش های خسته کننده قدیمی، برای یادگیری موثرتر بسیار کاربردی می باشد و می شود از آن ها هم در کلاس و هم از خارج از کلاس برای یادگیری بهره گرفت. آموزش بازی محور هم می تواند به صورت دیجیتال باشد و هم بازی های گروهی و تعاملی در کلاس که اگر هر دوی این روش ها در کنار هم استفاده شوند نتایج بهتری در بر خواهند داشت.

 


نظرها

اولین نفری باشید که نظر میگذارید

دوره‌های انگلیش کلینیک متناسب با نیاز زبان‌آموزان

@privacyblongsto rafieienglishclinic