همه چیز درمورد آزمون دولینگو (Duolingo)
اگر به آموختن زبان انگلیسی علاقه دارید و یا هدفتان ادامه تحصیل در دانشگاه های خارجی است، احتمالا نام آزمون دولینگو را بارها شنیده اید. یکی از شروط لازم برای گرفتن پذیرش از دانشگاه های خارجی برای کسانی که زبان مادری آن ها انگلیسی نیست، ارائه مدرک زبان است. بنابراین دانشجویان باید توانایی خود در زبان انگلیسی را در قالب یکی از آزمون های تافل، آیلتس، دولینگو، PTE و ...به دانشگاه اثبات کنند. در میان انواع مختلف آزمون های زبان بین المللی، آزمون های تافل و آیلتس از محبوبیت و اعتبار بالاتری نسبت به سایر آزمون ها برخوردارند. ولی اخیرا به دلیل وضعیت بحرانی که بیماری کرونا به وجود آورده است، مراکز برگزار کننده آزمون مجبور به برگزاری امتحانات برای عده ی معدودی هستند و بنابراین رزو نوبت در این آزمون ها بسیار مشکل شده است. در چنین وضعیتی، آزمون دولینگو که قابلیت برگزاری در خانه را دارد، این روزها محبوب شده است. ولی این آزمون که نامش به تازگی سر زبان ها افتاده، آیا مورد تایید دانشگاه های معتبر هست؟ منابع آن چیستند و آزمون چگونه است؟ ما در این مقاله سعی داریم تا تمامی نکات مربوط به آزمون دولینگو را بررسی کنیم و به شما کمک کنیم تا در انتخاب آزمون زبان بهترین تصمیم را بگیرید.
مزایا و معایب آزمون دولینگو(Duolingo)
مهم ترین مزیت آزمون دولینگو (Duolingo) این است که قابل اجرا در خانه است و شما برای برگزاری این آزمون نیازی نیست به مراکز برگزارکننده آزمون مراجعه کنید و فقط یک اتاق آرام و اینترنت پرسرعت و مطمئن کافی ست تا شما بتوانید از خانه در آزمون دولینگو شرکت کنید.
مزیت بعدی مقرون به صرفه بود آزمون دولینگو به نسبت آزمون های تافل و آیلتس است. هزینه آزمون دولینگو تنها 49 دلار آمریکا می باشد و این درحالیست که قیمت آزمون تافل و آیلتس بیش از 4 برابر آزمون دولینگو است.
زمان کوتاه آزمون دولینگو یکی دیگر از مزیت های آن نسبت به آزمون های تافل و آیلتس به شمار می رود. این آزمون تنها 45 دقیقه زمان می برد درحالیکه آزمون¬ ها تافل و آیلتس حدود 4 ساعت به طول می انجامند.
از دیگر مزیت ها این آزمون می توان به جوابدهی سریع آن اشاره کرد. نتایج آزمون دو لینگو 2 روز پس از آزمون در دسترس هستند و اگر شما از نتیجه تان راضی نباشید تا دو بار در ماه می توانید آزمون دهید و هیچ محدودیتی ندارید.
علاوه بر این مزایا، شما برای ارسال نتایج این آزمون به دانشگاه مقصد خود یا به اصطلاح ریپورت، بر خلاف تافل و آیلتس، نیاز به پرداخت هزینه اضافی ندارید و این کار به صورت رایگان انجام می گیرد.
آزمون دولینگو(Duolingo) چگونه است؟
این آزمون از 3 بخش اصلی تشکیل شده است که عبارتند از:
1. بخش اول که زمان آن 5 دقیقه می باشد و به تنظیمات اولیه و آشنایی با آزمون اختصاص می یابد.
2. بخش دوم که بخش اصلی آزمون به شمار می رود و به سنجش مهارت -های چهارگانه ی زبان انگلیسی شامل ریدینگ، لیسنینگ، رایتینگ و اسپیکینگ می پردازد. زمان اختصاص یافته برای این بخش 45 دقیقه می باشد. این بخش انطباقی یا Adaptive می باشد.
3. بخش نهایی آزمون نیز مصاحبه می باشد.ولی توجه کنید که این بخش نمره ای ندارد اما نتیجه آن به دانشگاه یا موسسه موردنظر شما ارسال خواهد شد و دانشگاه و موسسه ی آموزشی مربوطه با توجه به مصاحبه شما تصمیم می گیرد. این بخش شامل یک مصاحبه 10 دقیقه¬ای ست که در آن مهارت نوشتاری یا Writing و مکالمه یا Speaking شما درآن مورد بررسی قرار می گیرد. در این قسمت شما 1 تا 3 دقیقه فرصت دارید تا به سول انتخابی خود از میان چند موضوع پیشنهادی پاسخ شفاهی بدهید و همچنین 3 تا 5 دقیقه زمان دارید تا یک رایتینگ یا انشای 50 تا 100 کلمه ای بنویسید.
روش انطباقی یا Adaptive در آزمون دولینگو چیست؟
در این شیوه شما به یک سوال پاسخ می دهید و سپس سوال بعدی ظاهر می شود. این به این معنی است که سطح دشواری سوال های بعدی با توجه به پاسخ شما به سوال قبلی تعیین می گردد. اگر پاسخ های شما درست باشد، سطح سوالات بعدی دشواتر خواهد شد و اگر پاسخ شما غلط باشند، سطح سوالات بعدی ساده تر خواهد شد. هدف از انطباقی بودن این آزمون، سنجش دقیق تر مهارت های چهارگانه ریدینگ، لیسنینگ، رایتینگ و اسپیکینگ شما در زبان انگلیسی می باشد.
تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای آزمون دولینگو(Duolingo):
- مدرک شناسایی معتبر (ترجیحا پاسپورت)
- اتاق پرنور و آرام
- 60 دقیقه وقت آزاد
- اینترنت مطمئن
- کامپیوتر
- مرورگر مناسب (گوگل کروم)
- دوربین جلو
- میکروفون
- اسپیکر
قوانین آزمون انگلیسی دولینگو(Duolingo)
آزمون دولینگو در خانه برگزار می شود و مانند سایر آزمون ها دیگر خبری از مراقب و ممتحن و دوربین های مدار بسته نیست! بنابراین برای اینکه آزمون دهندگان مرتکب خطا و تقلب نشوند، قوانین زیادی وضع شده است که در ادامه به شرح آن ها می پردازیم:
پیدا بودن گوش ها. گوش شما نباید توسط مو، روسری، کلاه و ... پوشانده شود. بنابراین اگر از هندزفری و ... استفاده کنید مشخص می شود و تخلف محسوب می گردد.
باید در یک اتاق پرنور تنها باشید
استفاده از عینک افتابی و هدفون ممنوع است
نباید از قلم و کاغذ استفاده کنید. هر گونه نوت برداری در حین این آزمون ممنوع و خلاف مقررات است.
حین آزمون نباید از تلفن همراه استفاده کنید.
*مشاهده هر گونه از این موارد علاوه بر باطل کردن آزمون فعلی، شما را از شرکت مجدد در آزمون منع خواهد کرد.
تقلب در آزمون دولینگو Duolingo
همانطور که گفتیم آزمون دولینگو در خانه خودتان برگزار می شود و بنابراین هیچ ممتحن و مراقبی در کار نیست. در این شرایط شاید فکر کنید که تقلب کردن کار آسانیست و نتایج آزمون عدلانه نخواهند بود. ولی خیر، این طور نیست! ویدیوی شما در سرتاسر آزمون توسط نرم افزار کاملا ضبط می گردد و هرگونه حرکت غیر عادی شما و یا نگاه به قسمتی غیر از مانیتور جز موارد تقلب محسوب می شود. همچنین آزمون دولینگو طوری طراحی و برنامه نویسی شده که باز کردن هرگونه تب جدید یا بستن تب آزمون تشخیص داده می شود و تقلب حساب می شود. هرگونه تخلف در آزمون دولینگو تبعات قانونی دارد. علاوه بر این دولینگو حق دارد در صورت تشخیص عدم صحت آزمون شما آن را بدون برگشت هزینه، باطل کند. بنابراین دقت داشته باشید که موارد گفته شده را به دقت رعایت کنید چون در غیر این صورت با توجه به سطح تخلف شما ممکن است به صورت دائمی از دادن این آزمون منع شوید.
نمره آزمون دولینگو - نحوه نمره دهی در آزمون انگلیسی Duolingo
در جدول زیر نحوه نمره دهی، سطح دانش در مقایسه با نمره کسب شده و مقایسه نمره دولینگو با تافل و آیلتس را مشاهده می کنید.
| A1/A2 | 10 تا 55 | معادل تافل 0-25 آیلتس 5/3 |
| B1 | 60 تا 85 | معادل تافل 26-61 آیلتس 5/5 |
| B2 | 90 تا 115 | معادل تافل62-96 آیلتی 5/6-7 |
| C1/C | 120 تا 160 | معادل تافل 97-120
آیلتس 5/7-9 |
چه دانشگاه هایی آزمون دولینگو قبول می کنند؟
بسیاری از دانشگاه های کانادا آزمون دولینگو را قبول می کنند که از جمله آن ها می توان به دانشگاه آلبرتا، وینسدور، کنکوردیا، گلف، مموریال و ... اشاره کرد. همچنین 375 دانشگاه در ایالات متحده آمریکا از دانشجویان آزمون دولینگو را می پذیرند. در هلند نیز فقط دانشگاه وبستر آزمون دولینگو را قبول دارد. در فرانسه نیز 7 مدرسه بازرگانی این آزمون را از دانشجویان می پذیرند. به طور کلی در اروپا تعداد بسیار اندکی از دانشگاه ها آزمون دولینگو را قبول می کنند. اگرچه شما می توانید با استاد و یا دانشگاه مورد نظر وارد مکاتبات شوید و درخواست کنید که به طور موقت نتایج آزمون دولینگو را از شما قبول کرده و پذیرش مشروط بگیرید و پس از بهبود شرایط مدرک تافل یا آیلتس خود را ارائه دهید.
فهرست دقیق دانشگاه هایی که در دنیا این آزمون دولینگو را می پذیرند به این شرح است:
دانشگاه های پذیرنده دولینگو در انگلستان
- Anglia Ruskin University
- Bangor University
- University of Bristol
- Brunel University
- University of Glasgow
- University of Birmingham
- Queen’s University Belfast
- Middlesex University
- University of Stirling
- Plymouth University
- University of Hertfordshire
- Leeds Beckett University
دانشگاه های پذیرنده دولینگو در آمریکا
- University of North Alabama
- Arizona State University
- University of Arkansas
- California Institute of Technology
- California State University Northridge
- Humboldt State University
- Yale University
- University of Bridgeport
- Florida Atlantic University
- Georgia State University
- University of Idaho
- Illinois Institute of Technology
- Carnegie Mellon University
دانشگاه های پذیرنده دولینگو در کانادا
- Algoma University
- Cape Breton University
- Concordia University
- University of Calgary
- University of Alberta
- Thompson Rivers University
- University of New Brunswick – Saint John
- University of Windsor
- Yorkville University, Toronto
- University of Regina
دانشگاه های پذیرنده دولینگو در آلمان
- Bard College Berlin
- Berlin International University of Applied Sciences
- Brand University of Applied Sciences
- IU Internationale Hochschule
- Jacobs University Bremen
- Schiller International University, Heidelberg Campus
- University of Applied Sciences Europe Germany
- Victoria International University of Applied Sciences
- Accadis Hochschule Bad Homburg
- Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg
- Hertie School Germany Hochschule Furtwangen University
- IUBH Fernstudium
- Jacobs University Bremen
- Technische Universität Berlin
دانشگاه های پذیرنده دولینگو در استرالیا
- Australian National University
- Carnegie Mellon University
- Griffith University
- Ad Astra Institute
- JMC Academy
- Kaplan Business School
- Melbourne Institute of Technology
- Monash College
اعتبار مدرک آزمون دولینگو
اعتبار آزمون انگلیسی دولینگو 2سال است. شما باید آن را مستقیماً از صفحه نتایج به دانشگاه های مد نظر ارسال کنید ، شما می توانید نمره آزمون خود را به هر تعداد دانشگاهی که می خواهید ارسال کنید و از این نظر محدودیتی برای شما وجود ندارد.
خرید مدرک آزمون دولینگو
یکی از مسائلی که به شدت در میان ایرانی های صحبت می شود امکان خرید مدارک زبان انگلیسی می باشد. از آنجایی که هدف ما از یادگیری زبان انگلیسی و دریافت مدارک توانایی صحبت به زبان انگلیسی و حضور در موسسه های آموزش می باشد بنابراین خرید مدرک خیلی معقول نمی باشد. از طرفی نیز از آنجایی که برگزاری آزمون دولینگو به صورت اینترنتی می باشد تقریبا می توان استدلال کرد که خرید مدرک خیلی ممکن نمی باشد.
تحلیل نتایج آزمون دولینگو
به منظور ارزیابی دقیق مهارت دانشآموز، نتایج آزمون انگلیسی دولینگو بر اساس یک الگوی آزمون تطبیقی است. در یک آزمون تطبیقی، سوالات که به زبان آموز ارائه می شود بر اساس پاسخ قبلی آن ها مشخص می شود. هر بار که زبان آموزی به یک سوال به درستی پاسخ می دهد، سوالات بعدی دشوار می شود. اگر به سؤالی پاسخ اشتباه داده شود، سؤال بعدی ارائه شده آسانتر است تا زمانی که زبان آموز پاسخ صحیح را دریافت کند و این روند تا پایان آزمون ادامه دارد. از آنجایی که آزمون های تطبیقی بر اساس مهارت زبان آموز سفارشی شده می باشد بینش بهتری را نسبت به توانمندی زبان آموزان ارائه می دهد و به عنوان یک آزمون دقیقتر و منصفانهتر در نظر گرفته میشوند.
Duolingo دارای یک سیستم نمره دهی دقیق و منحصر به فرد است که مهارت شرکت کننده در آزمون را در ترکیبی از اجزای مختلف تجزیه و تحلیل می کند. نمرات با استاندارد چارچوب اروپایی مشترک مرجع برای زبانها (CEFR) مطابقت دارد. نمرات کلی برای آزمون در مقیاس 10 تا 160 گزارش میشود، که نمرات آن در مضرب 5 است. محدودههای امتیازی توصیفی کلی از دامنه درک فرد از زبان ارائه میدهند.
نمره آزمون دولینگو یکی از عواملی است که به تصمیم گیری در مورد پذیرش شما در کالج یا دانشگاه خارج از کشور کمک می کند. اما هیچ استاندارد تعریف شده ای برای نمره بد یا خوب در آزمون دولینگو وجود ندارد. دانشگاه های بین المللی نمرات و درصد قابل قبول خود را به عنوان بخشی از معیارهای پذیرش خود تعریف می کنند. بنابراین، نمره آزمون دولینگو مورد نظر شما باید به دانشگاه و رشتهای که میخواهید برای آن درخواست بدهید بستگی دارد. محدوده نمره آزمون انگلیسی دولینگو به چهار بخش طبقه بندی می شود که سطح مهارت یک شرکت کننده در آزمون را نشان می دهد. بخش های نمرات به شرح زیر است :
مبتدی
نمره آزمون دولینگو بین 10-55 نشان دهنده درک اولیه کلمات و عبارات انگلیسی است و توانایی بیان خود را در یک زمینه آشنا نشان می دهد. زبان آموز در این محدوده می توانند اطلاعات مستقیم را درک کنند.
متوسط
نمره دولینگو بین 60-85 به عنوان یک زبان انگلیسی سطح متوسط طبقه بندی می شود. زبان آموز در این محدوده میتوانند مسائل عادی کار و مدرسه را به انجام برسانند و میتواند با کمی تردید ابراز وجود کنند.
متوسط رو به بالا:
نمره آزمون دولینگو بین 90-115 به این معنی است که متقاضی یک زبان آموز سطح متوسط رو به بالا است که می تواند در مورد موضوعات ناآشنا صحبت کند، می تواند ایده های پشت نوشتار عینی و همچنین انتزاعی را درک کند و می تواند به راحتی با سخنرانان ماهر تعامل داشته باشد.
پیشرفته:
نمره دولینگو بین 125-160 نشان دهنده یک متقاضی پیشرفته است که تسلط بر زبان به او اجازه می دهد تا زبان نوشتاری و گفتاری را درک کنند. زبان آموزان در این محدوده می توانند پیچیدگی های زبان را به طور یکپارچه درک کنند و می توانند به طور انعطاف پذیر از آن در محیط های مختلف اجتماعی، تحصیلی و حرفه ای استفاده کنند.
ثبت نام آزمون دولینگو
حالا که با محتویات اصلی آزمون دولینگو آشنا شدید زمان آن رسیده که وارد فرایند ثبت نام آن شوید. برخلاف آزمون های دیگر مانند آیلتس و تافل که فرایند ثبت نام آنها حضوری می باشد شما می توانید آزمون دولینگو را از طریق خانه و با کامپیوتر انجام دهید. تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که ابتدا وارد وب سایت دولینگو شده اکانت خود را بسازید و سپس مانند کلیپی که برای شما تهیه شده است مراحل را پیش ببرید و پرداخت را انجام دهید. در صورتی که یکی از کارتهای اعتباری مانند پیپال و مستر کارت را در دست دارید به راحتی میتوانید خودتان این هزینه را پرداخت کنید. ولی در صورتی که از این کارت ها بهره مند نیستید باید از شرکت های داخل ایران که به شما اجازه میدهد از کارت آنها پرداخت را انجام دهید استفاده کنید. همان گونه که پیش از این نیز به شما گفتیم هزینه شرکت در آزمون دولینگو ۴۹ دلار می باشد و شما باید با یک روش الکترونیکی این هزینه را پرداخت کنید
منابع آزمون دولینگو Duolingo
یکی از شروط لازم برای موفقیت در هر آزمونی، شناخت و مطالعه منابع صحیح آن آزمون است. با توجه به فراوانی منابع چه به صورت الکترونیکی و چه به صورت کتاب های چاپی، زبان آموزان معولا برای یافتن منبع درست و معتبر دچار سردرگمی می شوند. برای آزمون دولینگو به طور کلی منبع مشخص و اختصاصی وجود ندارد و زبان آموزان می توانند از هر منبعی که به تقویت دانش زبان کمک می کند استفاده کنند. به عنوان مثال می توانند از کتب لغت و گرامر جهت تقویت زبان خود استفاده کنند. در ادامه چند مورد از بهترین منابع برای تقویت دانش زبان و کسب نمره بالا در آزمون دولینگو را معرفی می کنیم.
کتاب Days Practice of Duolingo English Test
یکی معدود کتاب هایی که برای آزمون دولینگو آماده شده است ، این کتاب با نحوه برگزاری آزمون دولینگو به خوبی آشنا کرده کمک می کند در هر شرایطی که هستید برای آزمون دولینگو آماده شوید. این کتاب هر بخش از آزمون را برای شما توضیح داده و سپس کمک می کند بهترین نتیجه را در این آزمون کسب کنید. زبان آموزان عزیز می توانند این کتاب را برای اولین بار از وب سایت انگلیش کلینیک دانلود کنند.
کتاب Grammar In Use English
این کتاب توسط انتشارات کمریج منتشر شده و بهترین گزینه برای یادگیری گرامر زبان انگلیسی به طور خود آموز و تقویت دانش زبان می باشد. اگر در هر سطحی از زبان هستید، می توانید با استفاده از این کتاب به آسان ترین روش گرامر زبان انگلیسی را فرا بگیرید. کتاب Grammar in use دارای سه سطح مقدماتی یا Beginner، متوسط یا Intermediate و پیشرفته یا Advanced است.
English Grammar Azar
این یکی از کتاب های مرجع برای یادگیری گرامر زبان انگلیسی می باشد که با توضیح کامل و جز به جز گرامر و همچنین بیان تمامی نکات و استثنا های کمک بزرگی به تقویت پایه ای و اصولی دانش زبان می کند. آموزش در کتاب بتی آذر بر پایه تمرینات مکرر و فراوان می باشد که علاوه بر آموزش گرامر مهارت گفتاری و شنیداری شما را نیز تقویت می کند.
English Vocabulary in Use
این کتاب یکی از بهترین و کاربردی ترین کتاب ها برای تقویت لغات زبان انگلیسی است که دارای سطوح مختلف مبتدی، متوسط و پیشرفته می باشد. استفاده از این کتاب بسیار ساده است و مناسب یادگیری به صورت خودآموز می باشد. لغات در این کتاب به صورت موضوعی دسته بندی شده اند که این مساله از مزایای این کتاب به شمار می رود و شما می توانید از آن جهت آمادگی برای آزمون دولینگو استفاده کنید.
کتاب 504 واژه ضروری زبان انگلیسی
کتاب لغت 504 واژه ضروری علاوه بر آموزش لغات، شامل متن های کوتاه جهت یادگیری بهتر واژگان انگلیسی می باشد و دارای ۴۲ درس و هر درس شامل ۱۲ لغت است که برای یادگیری آسان آن ها پیشنهاد ما استفاده از جعبه لایتنر است. این کتاب که حاوی کلمات پایه ای و کاربردی است یک منبع مفید جهت تقویت زبان و شرکت در آزمون دولینگو می باشد.
قیمت آزمون دولینگو Duolingo
همانطور که گفتیم یکی از مهم ترین مزایای آزمون دولینگو، قیمت آن است که حدود یک چهارم آزمون های تافل و آیلتس است. این آزمون در کشورهای مختلف قیمت متفاوتی دارد و در کشور ما در حدود 49 دلار هزینه دارد که الیته الکی هم کارمزد به آن اضافه می گردد اگر قصد ثبت نام از طریق سایت های پرداخت بین الملل داشته باشید. تبدیل قیمت آزمون به نرخ روز صورت می پذیرد.
آزمون دولینگو Duolingo در ایران
آزمون دولینگو به صورت آنلاین و از خانه قابل اجراست و خوشبختانه در ایران نیز قابل اجرا می باشد و مشکل ندارد. همچنین برای این آزمون نیازی به فیلتر شکن و ... نیست و فقط داشتن اینترنت پر سرعت کفایت می کند. برای ثبت نام این آزمون معمولا بهتر است از طریق سایت های پرداخت های بین المللی استفاده کنید و یا اینکه اگر مستر کارت دارید می توانید مستقیما از طریق سایت آزمون دولینگو اقدام به ثبت نام کنید.
دولینگو یا آیلتس؟
در نهایت، تصمیم با شماست که با توجه به شرایط و ویژگی های هر آزمون کدام را انتخاب می کنید. انتخاب آزمون دولینگو یا تافل و آیلتس بستگی به میزان هزینه ای که می کنید، سطح زبان، دانشگاه مقصد، فرصت شما و ... دارد ولی در حالت کلی، توجه کنید که آزمون تافل و آیلتس دو آزمون معتبر در همه ی زمان ها و برای همه دانشگاه ها هستند و بنابراین بهتر است خود را جهت کسب نمره بالا در این آزمون ها آماده کنید. آزمون دولینگو علی رغم پذیرفته بودن در برخی دانشگاه ها، از اعتبار بالایی برخوردار نیست خصوصا برای مقطع دکترا و شما در صورت بهبود شرایط کرونا معمولا باید در یکی از آزمون های تافل و آیلتس شرکت و نتیجه را به دانشگاه اعلام کنید. همچنین دانشگاه های بسیاری این آزمون را قبول ندارند بنابراین شرکت در آن به جای تافل و آیلتس، انتخاب های شما را محدود می کند.
7 تفاوت اصلی میان آزمون آیلتس و دولینگو
مقالات مرتبط
نظرها
اولین نفری باشید که نظر میگذارید